Posebne usluge


Zaštita od neovlašćenog snimanja i praćenja 

Prema stručnim mišljenjima poznatih autoriteta u oblasti bezbednosti, poslovna špijunaža je po obimu i intetnizetu znatno nadmašila onu poznatiju, „vojnu“ špijunažu. Kao nikad do sada dostupnost raznih sprava i spravica za prisluškivanje, praćenje i snimanje nije bila veća. Dok su to ranije mogle imati samo državne bezbednosne službe, nije retkost da mnoge privatne kompanije, pa i pojedina lica, imaju kvalitetniju i bolju opremu za ove poslove od njih. Svedoci smo da se u oglasima nude „bubice“, minijaturne kamere za tajno snimanje i sl. Ako tome dodamo Internet kao globalnu mrežu preko koje se vrte milijarde informaija i preko koga se, uslovno rečeno, „može ući u svaki stan“, nije čudno što se mnogi osećaju ugroženim od neovlašćenog prisluškivanja, snimanja i praćenja. Naravno, ne treba biti paranoičan i u svakom neobičnom šumu „videti“ prisluškivanje. Upravo zato svaku ozbiljnu sumnju treba proveriti.

Da bi ste proverili vaše sumnje, da bi ste se osećali sigurnije i komotnije donosili poslovne odluke, sigurni da nećete biti nelegalno prisluškivani i praćeni, mi vam nudimo dve vrste usluga:

  • proveravamo da li u vašim poslovnim prostorijama postoje neovlašćeno postavljeni uređaji za tonsko i video snimanje;
  • proveravamo da li ste izloženi neovlašćenom tajnom praćenju vašeg kretanja,

U sklopu svake od ovih usluga obavljamo i obuku lica i dajemo praktične preporuke za samozaštitu od ovakvog nelegalnog ponašanja drugih lica.

Obuka za poslove privatne bezbednosti

Naši kvalifikovani nastavnici i instruktori, sa bogatim iskustvom u bezbednosnim službama i vojsci sprovode obuku  grupa i pojedinaca za fizičko-tehničku zaštitu, zaštitu važnih ličnosti (VIP) u mestu i pokretu, rukovanje specifičnim sredstvima zaštite uključujući i oružje, za rukovođenje poslovima bezbednosti (krizni menadžment) u privatnim i državnim kompanijama kao i druge vrste obuke, zavisno od potreba korisnika usluga. Obuka je usmerena, praktična i izvodi se prema modularnim programima u skladu sa potrebama i zahteva korisnika.

Zaštita od požara i eksplozije

Obuhvata angažovanje lica na prevenciju zaštite od požara na štićenim objektima i prostoru. Vršimo usluge organizovanja zaštite od požara, obuku lica iz oblasti zaštite od požara, kao i angažovanje lica iz našeg sastava za dopunu postojećem sistemu zaštite od požara. Sva angažovana lica imaju položen stručni ispit iz oblasti ZOP-a izdatu od Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.